Activiteitenkalender college burgemeester en wethouders tot en met zondag 4 december 2022

Wekelijks maakt de gemeente bekend aan welke activiteiten het college van burgemeester en wethouders die week deelneemt. Bekijk het overzicht aan activiteiten.

Donderdag 24 november

09.00 uur

Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Johnas van Lammeren zijn aanwezig in de wijken Schothorst, Zielhorst en Hoefkwartier en ontmoeten inwoners en organisaties.

Locatie: Schothorst, Zielhorst en Hoefkwartier te Amersfoort.

15.30 uur

Wethouder Willem-Jan Stegeman ondertekent het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) 2022-2025.

Locatie: Internationaal Congrescentrum, Rijnstraat 8 te Den Haag (bij het Ministerie van IenW).

13.00 uur

Wethouder Rutger Dijksterhuis neemt tussen 13.30 – 17.00 uur Wegwijzer voor de toekomst over erfgoed in Amersfoort in ontvangst.

Locatie: St Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort.

13.00 uur

Wethouders Astrid Janssen en Micheline Paffen-Zeenni zijn aanwezig bij de Klankbordgroep Ouderen.

Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

16.00 uur

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh is aanwezig bij de RWA informatiebijeenkomst voor raadsleden uit de regio.

Locatie: voor genodigden.

Vrijdag 25 november

13.30 uur

Collegeleden begeleiden de Bingo van GGz Centraal. Op 18 november 2019 is er door de gemeente Amersfoort op de matchbeurs een match gemaakt met GGz Centraal ouderenpsychiatrie.

Locatie: GGz Centraal, Zon en Schild, Utrechtseweg 266 te Amersfoort.

16.00 uur

Wethouder Micheline Paffen-Zeenni verricht de opening van de Amersfoortse campagne Orange the World 2022. Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Locatie: Bij de Stier, rotonde Scheltussingel/Flierbeeksingel te Amersfoort.

17.15 uur

Burgemeester Lucas Bolsius is aanwezig bij het ‘Tegengeluid’. Een benefietconcert voor de nabestaanden van de slachtoffers van het WK in Qatar, georganiseerd door Esther Ocheng waar leerlingen van het Corderius college aan meewerken.

Locatie: Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101 te Amersfoort.

19.30 uur

Burgemeester Lucas Bolsius is aanwezig bij  de viering van het 100-jarig bestaan van Quino Bloembinderij.

Locatie: Quino Bloembinderij, Utrechtseweg 74 te Amersfoort.

Maandag 28 november

16.30 uur

Burgemeester Lucas Bolsius, wethouder Ben Van Koningsveld en wethouder Micheline Paffen-Zeenni zijn aanwezig bij het Sportgala Festival Edition. Het evenement staat, naast het beleven van de sport en de uitreiking van Sportpenningen, in het teken van talent, bijzondere inzet van vrijwilligers, sponsoren en prestaties van verenigingen.

Locatie: Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

16.30 uur

Wethouder Willem-Jan Stegeman is aanwezig bij de Kick-off van de Bedrijvenvereniging Calveen.

Locatie: Van der Valk Amersfoort A1 te Amersfoort.

Dinsdag 29 november

16.00 uur

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh opent het PerspectiefHuis van de organisatie Timon. Het PerspectiefHuis biedt hulp aan kinderen tussen 14 en 18 jaar die door problemen tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Locatie: Het PerspectiefHuis, Triangelstraat 152 te Amersfoort.

Woensdag 30 november

09.30 uur

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh heet iedereen welkom bij de (regio) bijeenkomst Eemlandse Beweging van nul.

Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

13.00 uur

Wethouders Tyas Bijlholt verwelkomt de deelnemers van de werksessie ‘Selecteren zonder vooroordelen - hoe zorg je voor een inclusieve werkvloer’. Deze werksessie is bedoeld voor iedereen die actief is binnen kunst- en cultuurorganisaties of bij/voor culturele- en maatschappelijke evenementen in Amersfoort.

Locatie: Podium KOSMIK, Heiligenbergerweg 144 te Amersfoort.

14.30 uur

Wethouder Micheline Paffen-Zeenni verricht, samen met het Longfonds en enkele jongeren, de officiële ingebruikname van het Stationsplein van Amersfoort Centraal als Rookvrij Stationsplein.

Locatie: Voor de ingang van Amersfoort Centraal, Stationsplein 41 te Amersfoort.

17.00 uur

Wethouder Tyas Bijlholt is aanwezig bij ‘Bedankje Mondriaan’ voor iedereen die een bijdrage heeft verleend aan de organisatie rondom het 150-ste geboortejaar van Piet Mondriaan.

Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

19.30 uur

Burgemeester Lucas Bolsius is aanwezig bij de premiere van de documentaire BELAAGD. Na afloop gaat de burgemeester in gesprek met jongeren.

Locatie: Theater de Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Donderdag 1 december

12.15 uur

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh bezoekt Sociaal Vitaal tijdens de Fittesten waarbij het samen gezond oud worden centraal staat. Het programma Sociaal Vitaal richt zich op alle buurtbewoners tussen de 65 – 80 jaar, die te weinig bewegen en eenzaamheid ervaren en vitaler in het leven willen staan.

Locatie: Wijkcentrum De Groene Stee, Wiekslag 92 te Amersfoort.

13.00 uur

Wethouder Astrid Janssen heeft een gesprek met de klimaatburgemeester van Amersfoort, Ton Jansen.

Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.00 uur

Wethouder Tyas Bijlholt krijgt het Rapport van Bevindingen Deelmobiliteit overhandigd van studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht en Veilgheid van MBO Amersfoort. Zij zijn de straat opgegaan en hebben onderzoek gedaan naar het parkeren van de deelfietsen en deelscooters in de stad.

Locatie: MBO Amersfoort, Valutaboulevard 20 te Amersfoort.

14.00 uur

Wethouder Micheline Paffen-Zeenni is aanwezig bij de documentaire BELAAGD in het kader van Orange the World. Aansluitend neemt zij deel aan een nabespreking van de documentaire met professionals. Met deze documentaire wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen meisjes en vrouwen in Amersfoort.

Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

15.00 uur

Wethouder Ben van Koningsveld bezoekt Stichting Out of the Box. Een team van professionals die zich met gedrevenheid inzetten voor kwetsbare jongeren en jongvolwassenen door gesprekken en gezamenlijk sporten.

Locatie: Wijkcentrum De Groene Stee, Wiekslag 92 te Amersfoort.

16.30 uur

Wethouder Ben van Koningsveld bezoekt Stichting Out of the Box. Een team van professionals die zich met gedrevenheid inzetten voor kwetsbare jongeren en jongvolwassenen door gesprekken en gezamenlijk sporten.

Locatie: Stichting Out of the Box, Nijverheidsweg-Noord 94B te Amersfoort.

19.00 uur

Wethouders Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Micheline Paffen-Zeenni zijn aanwezig bij de bijeenkomst Stedelijk Netwerkwerk Integratie met Inspiratiesessie Future Citizens.

Locatie: Fluor, Oliemolenhof 22 te Amersfoort.

Vrijdag 2 december

8.30 uur

Wethouder Micheline Paffen-Zeenni bezoekt de marktkraam van Art.1MN op de vrijdagmarkt op de Hof.

Locatie: Vrijdagmarkt, De Hof te Amersfoort.

Zaterdag 3 december

14.00 uur

Locoburgemeester Micheline Paffen-Zeenni neemt deel aan een rondleiding op Kamp Amersfoort. Tijdens deze rondleiding, op de Internationale Dag van mensen met een beperking, worden verschillende gedichten voorgedragen. Dit gebeurt in het kader van Het Andere Gedicht 2022-2023, een taalstimulerend poëzieproject voor mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Locatie: Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19 te Leusden.